Een frisse blik

Een frisse blik

Brillen zijn tegenwoordig helemaal hip.

Als visagiste, Ria Kap met mijn bedrijf Ri-Jolie Visagie & Hairstyling, krijg ik dan ook vaak vragen over de geschikte make-up voor brillen of lenzen. Daarom een blog over de do’s en don’ts. Ook geef ik je met alle plezier vanuit mijn visie verschillende tips en trucs.

Een frisse blik met make-up en bril is dus ook voor jou weggelegd.

Foundation of Bb Cream
Heb jij weleens last van foundation aan je bril? En uiteraard daarna een kaal stukje op je neus…. Zo vervelend en niet charmant. Wanneer je een bril draagt is het belangrijk dat je de foundation of bb cream goed fixeert. Hoe, zul jij je afvragen? Maak altijd gebruik van een goede matterende poeder en breng deze in een ronddraaiende beweging aan, zodat je huid echt mooi egaal oogt en goed gefixeerd is.

Heb je een wat vettere huid en helpt dit niet voldoende? Gebruik dan onder je foundation ook nog een primer. Deze zorgt ervoor dat je foundation extra goed blijft zitten en een primer zorgt er ook nog eens voor dat je huid egaler oogt. En hoe fijn is dat? Een heldere blik en als bonus een sprankelende huid!

Concealer
Wanneer je een bril draagt zie je het sneller als je donkere kringen onder je ogen hebt, of je bril nu vergroot of verkleint. Als hij vergroot maakt hij de kringen “groter” en als je bril verkleint maakt hij je ogen kleiner. Een foundation of Bb cream dekt niet altijd voldoende (we hebben allemaal slechte dagen). Gebruik een iets lichtere tint als je foundation of bb Cream en breng deze aan over het donkere gedeelte. Dit is vaak onder het stukje in de hoek naast de neus. Klop deze voorzichtig in met je ringvinger, zodat je zo min mogelijk druk geeft aan je huid. Je gebruikt je ringvinger, omdat de huid rondom je ogen veel dunner is dan de rest van je gezicht en je zo min mogelijk schade wil brengen aan je huid.

Wil je meer tips over de juiste make-up voor een bril? Of vrijblijvend advies wanneer je lenzen of een bril draagt? Hou m’n blog goed in de gaten en uiteraard ben je van harte welkom bij een van mijn workshops. Heb jij nog een tip die je niet mag missen als je een bril draagt? Een suggestie of een aanvulling? Ik lees graag je reactie.

Je bent ook van harte welkom in mijn studio voor een workshop op maat. Kijk voor meer informatie op ri-jolie of neem contact met mij op via info@ri-Jolie.nl.

 

No Comments

Post a Comment